Založ si blog

Zľava nič a sprava tanky. ..

Pôvodne sa to hovorilo asi naopak. Už neviem. Ak aj áno, bude to len ďalší dôkaz toho, že svet sa točí (po tom slávnom „vys*ali sme sa na východ a ho*no prišlo zo západu“). Nemyslím to teraz doslova, i keď tankov sem pravidelne prichádza pomerne dosť. Chrániť nás, samozrejme.

 

No chcel som o inom, o tom čo mi pripomenulo nedávne výročie palácovej výmeny kabátov a prevratu, ktorý doviedol našu republiku, (a ešte jednu, i keď teraz už nie našu) tam kde je. Iste sa nájdu jedinci ktorých to poteší, predovšetkým teda asi tých ktorí majú bankové konto v niektorej z krajín, ktoré sa využívajú na „daňovú optimalizáciu“. Inak fakt krásny pojem. Blíži sa marec, možno ho niektorí z vás využijú.

 

Pri príležitosti výročia prevratu sa ale konalo viacero politických mítingov, z ktorých väčšina ostala nepovšimnutá. Asi vieme aj prečo, ale tak… aj snaha sa cení. Spomedzi nich vcelku sarkasticky vyčnieva zhromaždenie „extrémnej ľavice“ pred prezidentským palácom, pri ktorom bol po zapálení malej červenej dymovnice zadržaný predseda jednej z politických strán, pričom jedna účastníčka (staršieho veku) musela vyhľadať lekárske ošetrenie. Sama (v zmysle bez pomoci prítomných štátnych orgánov, nie spoluúčastníkov). Na proteste ktorého sa zúčastnila necelá stovka ľudí. Úroveň toľko propagovanej slobody a demokracie asi.

 

Popri tom sa samozrejme konali aj akcie nejakej kvázi pravice. Ale v skutočnosti nič čo by (aspoň mne teda) ostalo v pamäti. Naproti tomu sa v Prahe konala akcia „Národ sebe“, ktorá mala účasť podľa odhadov okolo dvoch tisíc ľudí. Tam však pokiaľ viem nikoho nezatkli a nezranili. Aj tak sa však do médií nedostala ani jedna z týchto akcií. Pritom organizované dvomi protipólmi politického spektra, tak by sa dalo očakávať že aspoň jedna bude.

 

No nič, ono doba, kedy sú rozdiely medzi systémovou ľavicou a pravicou len veľmi ťažko viditeľné (okrem kravát v televíznych debatách), je tiež dobou kedy „extrémna“ ľavica i pravica nachádza spoločnú reč viac a viac. Obom samozrejme nahráva nelogickosť súčasného systému a správanie politikov, ktorí skompromitovali „oba“ smery. Pravicu svojimi kauzičkami, vystupovaním, často krát exotickými predstaviteľmi so skutočne zaujímavým pozadím a nápadmi. A ľavicu…. úprimne mi je na zvracanie z toho že každý mentálny odpad  sa dnes môže považovať za ľavičiara. Pripomína mi to vcelku pekný obrázok o rozdieloch medzi súčasnou liberálnou ľavicou a sovietskym ľavičiarom. Nejdem ho pridávať teraz, dá sa ľahko dohľadať.

 

Aj preto je zrejme súčasná pravica toľko popredu, a to napriek tomu že sa v mnohom zhoduje s proti-systémovými názormi z druhej strany spektra. Vidno to nie len na demonštráciách, ale aj na výsledkoch volieb. Nie len na Slovensku. Zľava teda nič, a sprava tanky… Niet sa teda čo diviť, že na „osud človeka“ a jedno skutočné výročie si spomenul len málokto. Práve preto, za všetkých čo zabudli aspoň tu a teraz ja venujem tichú spomienku na Jána Opletala.

Vypustili sme džina. ..

11.11.2016

A je dobojované, no vojna sa len začína. Niečo ako staré známe „král je mrtev, ať žije král“. Ťažko inak okomentovať to, čo sa spustilo po, no zväčša ešte pred oficiálnym výsledkom volieb. Média, a to nie len v onej „najdemokratickejšej krajiny sveta“, a všetci ktorý si porážku svojej favoritky vzali osobne sa zachovali.. nuž, ako hnoj. Nedá sa [...]

Vae Victis!

08.11.2016

Toľko omieľaná téma posledných dní, týždňov… A ešte aj najbližších určite. Kto vyhrá voľby v krajine za veľkou mlákou? To netuším, a ani radšej nechcem hádať kto má väčšie šance. Ani nesledujem priebežné výsledky… Nie že by ma to nezaujímalo, naopak, som zvedavý asi viac ako priemerný volič v USA, ale… Ale veľa sa hovorí o víťazoch, málo [...]

Začíname. .. .

07.11.2016

Nuž, ani nie po dlhom zvažovaní som sa aj ja rozhodol založiť si blog. Nie že by som jeden nemal už.. roky dozadu… „before it was cool“ … ale asi až teraz dozrel ten správny čas, či nutkanie sa občas vyrozprávať vo svete kde nikto nepočúva. Nie že by to reálne niečomu pomohlo, ale občas, pre dobrý pocit dať v rámci dlhej chvíle svoje myšlienkové [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Felix

V.V.V.V.V.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 6702x
Priemerná čítanosť článkov: 1676x

Autor blogu

Kategórie

Archív